Насладете се на тази 11,1-километрова пътека за разходка и връщане близо до Петра, Акаба. Обикновено се счита за умерено предизвикателен маршрут, който се изминава за средно 3 ч. и 55 мин. Това е много популярен район за наблюдение на птици, пешеходен туризъм и разходки, така че вероятно ще срещнете други хора, докато изследвате.

Пътеката е отворена целогодишно и е красива за посещение по всяко време. Ще трябва да оставите кученцата вкъщи - на тази пътека не се допускат кучета. Пътеката е толкова невероятна , не мога да си представя, че ще бъда там е детската ми мечта. Бях там около 12:00 ч. и е трудно, ако нямате подходяща хидратираща дажба. Отидох първо сутринта, за да избегна тълпите, и изминах 800-те стъпала, за да стигна до манастира. Когато стигнах там, в манастира имаше само още 2 души. определено е хладно първо сутрин, но определено се затопля (отидох през март) и несъмнено ще ви ударят, когато вървите към манастира. Определено препоръчвам изкачването, за да се насладите на гледката отвисоко на съкровищницата, определено си заслужава!

По време на този поход обхванахме най-големите попадения на Петра и беше невероятно. Отидете там по-рано, за да избегнете тълпите и жегата! Най-невероятното място, на което някога съм била. Отидох през януари и температурите бяха перфектни. Не беше нито твърде студено, нито твърде горещо. През първия ден един гид ме заведе до наблюдателната площадка над съкровищницата. Малко катерене, но страхотна разходка и си заслужаваше динарите. Вторият ден прекарах по обратния път до манастира.

Помолих някой да ме заведе до пътя, който води до дългия поход в планината, за да стигна дотам. Вероятно това отне поне 2 часа. След като стигнете до манастира, поемате по обратния път към входа и все пак виждате обектите по пътя. Ако имате възможност да минете по обратния път, направете го. Бих препоръчал да направите 3-ти пълен ден, за да видите колкото се може повече по главната пътека. Фантастично! Имахме такси, което ни закара до манастира, а ние вървяхме по обратната пътека! Най-добрият начин да го направите в рамките на един ден! Очевидно е, че Петра е една от най-известните структури на планетата. Така че да я видиш на живо е нещо абсолютно впечатляващо.

Бях тук, когато туризмът все още беше намалял заради КОВИД, така че да имаш възможност да разгледаш мястото на 20% от броя на хората, които обикновено са тук, беше приятно. Но в същото време това означаваше, че просията на местните жители беше наистина огромна, дотолкова, че ми се стори, че това наистина отнема нещо от цялото преживяване. Изкачих целия път до далечния голям храм, което беше добра тренировка, особено като се има предвид жегата. Количеството магарешки изпражнения по цялата пътека също беше дразнещо. Хубава разходка из Петра - не се поддавайте на местните, които ви казват, че задължително се нуждаете от водач. Можете да минете по пътеката сами и безплатно. Страхотна пътека, ако можете да започнете пътеката отзад, като влезете при манастира и завършите при съкровищницата. В първоначалния ден, в който трябваше да отидем, имаше снежна буря, така че беше много облачно и това щеше да е огромно разочарование.

За щастие, успяхме да пренаредим някои неща и отидохме на следващия ден, който беше КРАСИВ. Бяхме там около 7:30/8 ч. сутринта и бяхме една от първите групи в Петра. Това доведе до това, че всичко беше много по-вълшебно. Сякаш бяхме единствените хора в някои части, което е огромна разлика от милиардните хора, които бяха там, когато се върнахме от Манастира и гледките на планинския връх. Стъпалата, по които се стига до Манастира, бяха малко трудни, но аз правех много почивки и определено си заслужаваше. Предлагат разходка с магаре за помощ, но може да се каже колко зле се грижат за тях. Имахме само 4-5 часа там и съжалявам, че не ни беше отпуснато повече време, защото можех да прекарам много повече време там! Невероятна пътека, продължавайте да се провирате покрай манастира за невероятни планински гледки и гледка към Израел. Лесен до умерено тежък туризъм в зависимост от това по какви пътеки тръгвате. Основният маршрут до края и обратно е лесен, преди стъпалата. Над 800-те стъпала в края, за да стигнете до манастира, могат да бъдат интензивни за някои, но бавното и лесното печели състезанието. Не мога да кажа достатъчно за историята, археологията, смесицата от търговски влияния от изток/запад и север/юг, както и за невероятните инженерни постижения. Необходими са ви два дни, за да разгледате по-голямата част от всички области, но един пълен ден, за да преминете по основната пътека. Най-любимото ми изследване в историята! Дадох му само 4 заради количеството хора, които са там за един ден.

Ходихме из Петра с 15-месечното ни дете, докато бях бременна в четвъртия месец, така че определено искам да се върна с по-големи деца, за да можем да направим много повече, но дори и тогава толкова много от него беше изпълнимо, ако сте готови за това с много малки деца. Толкова вълшебно и добре, че ще се върна! Сутрешен поход, започващ около 6:30 ч. сутринта в центъра за посетители. Спускане по сика до съкровищницата. Перфектни условия, докато там са шепа хора и избягваш слънцето. Много по-различно от това около 9, когато пристигат всички туристи и екскурзоводите започват своята работа. След това завивате надясно и следвате улицата Фасадес до кралските гробници. Следвайте пътеката Ал Кубта, която е надлежно обозначена отдясно в края на гробниците. Ал Кубта е умерена пътека за връщане с продължителност 1,5 ч и фантастична гледка към съкровищницата. По тази пътека трябва да се върнете до основната пътека, където следвайте табелите до манастира. Има около 800-900 стъпала, които е добре да се изминат. Зад кафенето на отсрещната страна на манастира има 2 основни гледни точки, първата отгоре с изглед към манастира, а втората с изглед към жертвеника. След това се отправяте по целия път обратно.