Калта от Мъртво море е известна и като лечебна натурална черна кал. Мощната кал от Мъртво море за лечение на акне помага да почистите лицето си от акне, причинено от генетика, стрес, бактерии или мръсотия. Твърдението им е, че проектът ще унищожи Мъртво море. Тези соли се вливат в морето с водите на неговите притоци. Калта е богата на соли и минерали, които вършат чудеса както за кожата, така и за косата. Досега е доказано, че калта от Мъртво море лекува псориазис и акне, намалява замърсяванията по кожата, помага за облекчаване на хроничните болки в гърба и осигурява облекчение при артрит. Плажът на Мъртво море в Аман се намира на 2 км южно от главната курортна ивица, която се управлява от общината и е чудесна дестинация за туристическа обиколка.

Приказен инфинити басейн, частен плаж и отличен СПА център, предлагащ на кожата процедури с морска кал за лице и различни процедури с морска сол. Очаква се обаче подходът на предпазлив оптимизъм да доведе до намаляване на спада на нивото всяка година, но професор Смит смята, че проектът за канал през Мъртво море изобщо няма да реши проблемите и няма да намали спада на нивото на водата. Водата на Мъртво море има 33% концентрация на минерали и соли, за разлика от всяка друга солена вода на нашата планета. В продължение на много години лекарите съветват да не се консумира твърде много сол. Но за хората, чието препитание зависи от зелените полета по време на суша, изглежда по-вредно да не използват толкова вода, колкото имат право, отколкото да видят как езерото в пустинята пресъхва. Голямото солено езеро се намира в район в западната част на Съединените щати, наречен Голям басейн. Размерът на Голямото солено езеро винаги е варирал.

По равномерните щрихи и начина, по който написаното се наклоняваше, те можеха да разберат, че е написано от човек с голям опит. От човек, който си изкарва прехраната с изучаване на древни еврейски текстове, може би ще изненадам някои читатели, когато заявя убеждението си, че свитъците от Мъртво море не са чак толкова важни и че влиянието им е прекомерно раздуто от медиите и различни заинтересовани страни. Експериментите, проведени в Работилницата на Мъртво море от Гавриели и Ахарон Орен, микробиолог от Еврейския университет в Йерусалим, показват, че подобен приток на по-малко солена вода би предизвикал цъфтеж на водорасли. Разположено между Йордания и Израел, Мъртво море всъщност е езеро със солена вода - но не просто стара солена вода. Компаниите изпомпват вода от дълбокия северен край на езерото към плиткия южен край, където използват изпарителни басейни, за да изолират минералите.

По принцип това е хомогенна смес от органични елементи и минерали, характерни за Мъртво море, която спомага за стимулиране и подобряване на кръвообращението в кожата. Маската за лице с черна кал от Мъртво море има отлични антиейджинг свойства и е особено ефективна при премахването на черни точки. Обожавам как меката маска от кал от Мъртво море кара кожата да се чувства толкова мека. Въпреки известния терапевтичен ефект от използването на черната кал от Мъртво море, ще бъде пресилено да заключим, че тя може да премахне всичките ви болки и страдания. Калта от Мъртво море за коса е отлична за укрепване, обновяване и правилно хранене на космените фоликули. От 21 минерала, открити в калта от Мъртво море, най-важните са калий, битум, калций, бром, магнезий и натрий. Големият брой хранителни вещества и минерали в тази кал осигуряват стягащ ефект, който възстановява рН баланса на кожата ви.

 

Какви са ползите от маската за лице с кал от Мъртво море?

Преките ползи за вашата кожа идват от хармоничното и синергично съчетание на специални, висококачествени съставки, комбинирани с усъвършенствани технологии за постигане на най-добри резултати. Калта, използвана в нашите козметични продукти Premier Dead Sea, е широко призната заради многобройните медицински ползи, които носи. Тъй като тази кал има термопексидни свойства, тя може да помогне за лечението на всички видове кожни заболявания. Чрез прилагане на кал от Мъртво море като компрес е възможно да се лекуват пристъпи на псориазис. Калта не прилича на никоя друга кал в света и помага за лечението на различни кожни заболявания като акне и екзема. Калната маска може да се използва като маска за лице, но банята с кал от Мъртво море има и многобройни ползи за здравето не само на кожата, но и на цялото тяло. Маската от Мъртво море е изключително мощно средство за почистване на лицето и може да премахне всички бактерии от порите на кожата ви.