Белек е град в окръг Серик в провинция Анталия. Този малък общински град се състои от две части: Кадрие и Белек. Има път с дължина 8 км, който го свързва със селата.

Историята на Белек датира от IV в. пр.н.е. и мястото е било под елинско, римско, византийско и селджукско влияние. Най-значими са археологическите следи от Римската империя, които могат да се видят в големите сгради, гимназията, стадиона, кулите, джамиите и театрите в Белек.

През последните две десетилетия Белек се разраства и се превръща в един от най-популярните и известни ваканционни курорти в Турция. Белек предлага чудесен климат, 300 слънчеви дни и топло време, тюркоазени води на Средиземно море и красива зелена околност. Центърът на Белек предлага множество магазини, ресторанти или кафенета.

В този район е пълно с 5-звездни хотели, които предоставят висококачествени съоръжения и частни плажове. Това място е популярно сред семействата с деца заради спокойната лазурна вода и финия пясък. Освен на релаксираща почивка на плажа, туристите могат да се насладят на много спа центрове, които предлагат различни спа и здравни процедури и лечебни бани с богата на минерали изворна вода. 

Белек е получил много награди и се е превърнал в един от най-добрите голф центрове с 8 шампионски голф игрища и общо над 15. Ако сте голф ентусиаст или професионалист, Белек е място, което трябва да посетите. Освен голф, Белек предлага и други развлекателни дейности, на които посетителите могат да се насладят, като гмуркане, уиндсърф, ветроходство, водни ски, рафтинг, планинско катерене, конна езда и джип сафари.

Районът на Белек предлага и много интересни обекти и исторически места.
Аспендос се намира на около 15 км от Белек. Аспендос е древен град с известен римски театър, който е най-добре запазеният театър до днес, и римски акведукти. Перге е друг древен град в този регион, разположен на 25 км от Белек. Днес това място е туристическа атракция - археологически обект със стълбовете на агората, римски театър и бани.

На около 34 км от Белек се намира националният парк "Водопадът Куршунлу". Тази местност е под формата на ботаническа градина и в нея се намират 7 езера, свързани с водопадите. Водопадите са разположени в средата на красива борова гора.

Белек е прекрасен морски курорт, който привлича туристите с невероятните си пейзажи, фини пясъчни плажове и голф игрища. Много чужденци са решили да закупят имот в Белек и да превърнат това забележително място в свой нов дом.