Турция е голяма страна и с право се нарича вратата на Изтока, тъй като е една от малкото страни, разположени на два континента. Докато космополитни градове като Истанбул създават уникално усещане за смесване на различни светове - модерен и стар, някои други региони на страната имат различна репутация. Едно от тези места е Анталия.

Не са много градовете в Турция, които могат да ви предложат слънце, море, планини и красиви гори на едно място. Анталия е един от най-красивите и посещавани курорти в Турция. Много туристи обичат Анталия заради красивите плажове и чистата вода, но също така голям брой туристи посещават Анталия по време на Коледа и Нова година.

Анталия е предимно морски курорт и несъмнено ще се запитате защо трябва да посетите Анталия в навечерието на Нова година, когато времето е хладно и няма смисъл да ходите на плаж. Представете си този екзотичен морски курорт през зимата - няма сняг, само върховете на околните планини са красиво заснежени, те придават на града особено зимно настроение. Празнуването на Нова година в Анталия е незабравимо приключение, за което си струва да похарчите всяка стотинка. По това време можете отлично да съчетаете екскурзиите и почивката с бурно новогодишно парти.

Анталия е модерен курорт с луксозни хотели, изискани ресторанти и шикозни нощни клубове. Ако се чудите къде да отседнете в новогодишната нощ, това е ваше право, може да се каже само едно - всички хотели в курорта са прекрасни. Ако искате да прекарате новогодишната нощ в Анталия, направете резервацията си за хотел сега, през седмицата, защото хотелите в курорта са препълнени и е малко вероятно да намерите място за нощувка. Туристическите компании предлагат екскурзии за новогодишни празници в Анталия още от лятото, така че не се изненадвайте, но побързайте сега, ако не сте го направили доста по-рано.

В ресторантите на града се предлагат световноизвестни ястия от турската кухня и специалитети от цял свят. Ако не обичате нощните клубове, можете да си поръчате новогодишна вечеря в някой от ресторантите на града. Почти всички ресторанти предлагат специални ястия в новогодишната нощ, включително местни специалитети. Ресторантите подготвят специални програми, които са много интересни и допринасят за прекрасното новогодишно настроение.

Ако обаче обичате нощните клубове и дискотеки, Анталия има какво да ви предложи. Има много дискотеки, които са отворени до зори. Повечето от тях са разположени по средиземноморското крайбрежие, което прави парти преживяването незабравимо. Най-големият клуб в Анталия е Club 29, който има капацитет от около 2000 души и е едно от най-горещите места в новогодишната нощ. Клубът представлява ресторант, бар и дискотека - всичко това в едно. Там можете да хапнете нещо на новогодишната маса и веднага да се присъедините към новогодишното парти. След удара на часовника ресторантът се превръща в култовата дискотека в града.

Нова година в Анталия - едно незабравимо и неописуемо приключение. Просто трябва да усетите духа на Анталия, защото не напразно хиляди туристи избират този средиземноморски курорт през 2022 г. за своята празнична новогодишна нощ.