Особено пък ако дамата е без мъж до себе си и мързелът надделява, процедурите за епилацията на краката и поддръжката на красиви ходила отстъпват място на вълнените чорапи и удобните пижами, дълги естествено. Това е много грешно! Неподдържането на гладка кожа и грижи за ходилата може да се превърне в доста сериозен проблем, на първо място медицински, на второ – удар по самочувствието, който макар и да се игнорира, всъщност притеснява страшно много. И понеже често щастието идва в най-неочакваните моменти, представете си ситуация, в която сте срещнали бленувания мъж, имали сте няколко прекрасни срещи, идва момент, в който страстите ескалират и о, ужас! – моментът не е подходящ, защото краката ми (и не само!) са с косми! Драматична сцена, която не пожелаваме на никого… Тя е възможна както през зимата, така и през лятото, защото гладката кожа всъщност трябва да е целогодишна. Решението е само едно – лазерна епилация, защото само тя дава този търсен дълготраен ефект. А сега на въпроса – защо да предприемете лазерно епилиране през зимата?

1. Студените месеци са идеални за лазерни процедури, защото плановете за топли дестинации са известни и могат да се съчетаят с насрочването на час в лазерен център. Лазерната епилация изисква подготовка на кожата – тя трябва да бъде с естествен тен преди и няколко дни след нея, за да не се стигне до появата на петна или друг неестетичен и медицински проблем.

2. Студеното време и ниската влажност на въздуха правят кожата ни суха, грапава и лющеща се, а това предразполага за врастването на косъмчетата, което може да се превърне в сериозен проблем. Това е така, защото косменият фоликул, за да излезе на повърхността, трябва да премине през финия слой на кожата, но когато тя е прекалено дебела, косъмът просто остава там, под този мъртъв слой кожа. С лазерна епилация този проблем се елиминира, а кожата остава гладка, като единственото, което трябва да правите е да я овлажнявате с подходящите козметични продукти.

3. На крачка пред другите! О, да, една малка тайна – салоните с процедури за красота се пръскат по шевовете с първите пролетни лъчи, защото ако задачата по обезкосмяване е била пренебрегвана през студените месеци, то с първото напомняне на лятото за себе си, всички дами и господа се сещат за това и си запазват първия възможен час. За да може лазерната епилация да е съобразена с вашия график и да не се налага буквално да чакате на опашка пред студиото, по-добре я планирайте още отсега. Така ще имате достатъчно време за всички нужни процедури и когато дойде хубавото време с гордост и самочувствие да покажете желаното тяло.

4. Още един момент, който всъщност е много важен - финансовият. Около февруарските и мартенски празници цените за подобни услуги са доста приемливи и би било много неуместно да не се възползвате от това. Например в Лазерен център Satori намаленията са доста осезаеми и за всички процедури, което означава повече спестени пари за подаръци и красиви преживявания.

Ако тези няколко причини ви се струват достатъчно основателни, ви остава да направите една малка крачка към желанието да имате гладка кожа още сега!