Лазерна епилация цяло тяло

Лазерна епилация цяло тяло

Отстраняването на нежеланото окосмяване чрез епилация и бръснене може да бъде вредно за кожата, особено в по-чувствителните и интимни зони. Ето защо все повече хора, както мъже, така и жени, се обръщат към лазерната епилация като ефективна алтернатива на традиционните начини за обезкосмяване. Ако искате да премахнете нежеланото окосмяване в няколко области, лазерните клиники препоръчват да го направите наведнъж. Ето някои причини, поради които трябва да обмислите лазерна епилация на цялото тял. Постоянно обезкосмяване - ще се наслаждавате на копринено гладка кожа навсякъде. Ефективно използване на времето и удобство. Вместо да записвате няколко сесии за третиране, услугата за лазерна епилация на цяло тяло за жени или мъже ще позволи на тялото ви да бъде в един и същи график. Това улеснява придържането ви към рутинната процедура, предоставена от избраната от вас клиника за лазерна епилация. Достъпна цена - лечението с лазерна епилация може да ви спести пари в дългосрочен план, а процедурите на цяло тяло със сигурност са включени в пакетни цени или специални предложения.

За съжаление мястото, където повечето хора се оплакват от нежелано окосмяване, е и една от най-чувствителните части на тялото - лицето. Деликатният характер на кожата на лицето лесно може да стане източник на зачервяване и раздразнение след премахване на окосмяването чрез бръснене или епилация, а освен това е и едно от най-предизвикателните места за скриване на възпалена или напукана кожа. За щастие мъжете и жените могат да използват лазерна епилация за безопасно и ефективно трайно премахване на окосмяването по лицето. Подобно на лазерната епилация на други части на тялото, за ефективното обхващане на всички косми в дадена област ще са необходими няколко процедури (на подходящо разстояние една от друга). Мъжете обикновено се възползват от лазерна епилация на челюстта, брадичката, бузите, задната част на шията и около деколтето. Жените обикновено използват лазерна епилация на горната устна, бузите и брадичката, въпреки че някои жени също са склонни към окосмяване в области, подобни на типичните за мъжете. Подобно на лазерната епилация в други области, процедурата осигурява много ефективен начин да се гарантира, че космите в избраните области ще бъдат отстранени, и да се предотврати повторното им израстване след това. Тя не включва остъргване или изтриване на повърхността на кожата и следователно не изисква значително време за възстановяване след процедурата. Тъй като лицата ни обикновено са много изложени на слънчева светлина, ще ви бъдат дадени инструкции да избягвате излагането на пряка слънчева светлина в продължение на няколко седмици преди всяка процедура за лазерна епилация и да носите слънцезащитен крем ежедневно. Това предотвратява промени в цвета на кожата около космените фоликули, които биха могли да повлияят неблагоприятно на способността на лазера да се насочи ефективно към отделните космени фоликули.

Лазерна епилация интим

Лазерна епилация интим

Една от най-честите причини, поради които клиентите избират да си направят лазерна епилация на бикини, е увереността. Нежеланото окосмяване по тялото може да повлияе на усещането ви за себе си, особено когато става въпрос за интимност, и може да повлияе на живота ви по отношение на вида бельо и бански костюми, които избирате. Лазерното третиране на зоната на бикините може да направи чудеса по отношение на повишаването на самочувствието - ще видите реални резултати само след една процедура, а след шест сесии ще видите, че средно 80% от космите са трайно изчезнали. Така че можете да се чувствате свободни да носите (или да не носите!) каквото искате, когато искате, без да се притеснявате, че грозното окосмяване ще развали външния вид или настроението. Забравете за неудобството от редовните посещения за епилация или за времето, отделяно за бръснене всеки ден, и спрете да се притеснявате за врастващите косъмчета. Лазерната епилация предлага трайно решение на иначе безкрайния проблем. За да се подготвите трябва да обръснете областта 24 часа преди планираната среща. Също така не трябва да правите тен преди процедурата, тъй като лазерът ще се насочи към пигментацията. Ето и препоръки за последваща грижа - избягвайте излагане на слънце или солариум. Също така избягвайте всякакви топлинни процедури, като сауни и горещи душове, и не се бръснете през първите 72 часа. Някои се изненадват, когато открият какво влияние може да окаже месечният цикъл върху опита ви с лазерна епилация на бикини. Хормоните могат да изиграят голяма роля за това колко чувствителни сте към усещането от лазера, например често споделят, че бикини зоната е по-чувствителна непосредствено след менструация.

Лазерна епилация цяло тяло

Лазерна епилация подмишници

Изборът на лазерна епилация за справяне с окосмяването под мишниците има редица предимства и ползи. Тези предимства включват изброените по-долу. По-мека кожа на подмишниците - с лазерната епилация можете да сте сигурни в по-мека кожа на подмишниците само след няколко сеанса. Това не само е по-удобно и приятно за вас, но и премахва видимата тъмна сянка под мишницата, което спомага за подобряване на увереността и самочувствието. Намаляване на врастналите косъмчета - врастналите косъмчета под мишницата могат да бъдат дразнещи и неудобни. Те се появяват, когато по-къдравите косъмчета попаднат под кожата, причинявайки отоци и подутини, които могат да бъдат дори болезнени. Когато се бръснете или епилирате, те могат лесно да се инфектират. Лазерната епилация може да предотврати появата на този проблем, като унищожава и премахва космените клетки в строго определени зони, включително под мишницата. Предотвратяване на обриви и изгаряне - бръсненето и епилацията са процеси на обезкосмяване, които наистина могат да се отразят на кожата, особено под мишницата. Това е така, защото при епилация или бръснене се отстраняват най-горните слоеве на кожата, както и косменият фоликул. Това води до увреждане на кожните слоеве и до кожни раздразнения. Без ежедневно бръснене - с лазерната епилация можете да сте готови за всичко и по всяко време и никога повече няма да се налага да бръснете подмишниците си! Постоянни резултати - най-доброто от всичко е, че когато използвате лазерна епилация за окосмяване на подмишниците, можете да постигнете постоянни резултати при обезкосмяването. В дългосрочен план това може да ви помогне да спестите пари от повтарящи се процеси на обезкосмяване, като епилация и бръснене, и означава, че няма да ви се налага да се притеснявате за нежеланото окосмяване под мишниците отново.

Лазерна епилация подмишници
Лазерна епилация крака

Лазерна епилация крака

Уморявате ли се да бръснете или епилирате краката си? Това е досадно, отнема много време и често е болезнено. За разлика от тях лазерната епилация на краката е икономична, ефикасна и дълготрайна. След първите няколко лазерни сеанса можете да се наслаждавате на лукса на копринено гладки крака през цялото време. Това е по-добра алтернатива от вариантите, които могат да причинят враснали косми и раздразнена кожа, какъвто е случаят с използването на бръснач или разчитането на восък. Процесът на лазерна епилация на краката започва още преди самата процедура. В продължение на две седмици преди посещението си трябва да пазите краката си от слънце. Ако сте били изложени на слънце, трябва да споменете това. 24 часа преди планираната среща избръснете краката си. При пристигането лазерен техник ще маркира мрежа върху крака ви. Работата в отделни квадранти позволява да се приложи лазера равномерно, за да се насочи към всеки космен фоликул. След като подготвите кожата си, е време лазерът да работи върху всяка зона. В продължение на две седмици след посещението дръжте краката си покрити. Същите правила важат и преди следващата процедура. По този начин намалявате риска от изгаряне от лазера или слънцето. Лазерната епилация е чудесен подарък за краката. И тъй като в повечето реклами позират дами с великолепно гладки бедра, е лесно да се разбере защо.

Лазерна епилация триъгълник

Нежеланото окосмяване в областта на бикините представлява особен проблем за много жени - космите в тази област могат да бъдат особено гъсти и четинести, а кожата лесно се дразни. Традиционното бръснене може лесно да доведе до врастване на косъмчета, които от своя страна могат да се възпалят и инфектират. Лазерната епилация е чудесна алтернатива и предоставя ненадмината комбинация от предимства. Единственото най-важно предимство е, че лазерната епилация води до отпадане на целия космен фоликул. Няма възможност отрязаните косъмчета да се закачат и да враснат, докато продължават да растат. По този начин се избягва и основната причина за дразнене и инфекции след бръснене. Кожата остава по-мека и по-малко раздразнена. Лазерната епилация е насочена към отделните космени фоликули - тя не оказва никакво въздействие върху самата кожа и следователно може да се използва дори върху чувствителни части на тялото. Бръсненето винаги крие риск от дразнене на чувствителната кожа, както и от нацепване или порязване на кожата. Това може да доведе до дразнене или дори инфекция, както и до бавно зарастващи и неестетично изглеждащи порязвания или белези. Лазерната епилация напълно избягва този проблем. Ще се наслаждавате на предимствата на лазерната епилация за продължителен период от време след третирането, а след няколко сесии ще се нуждаете само от много случайни поддръжки. Лазерна епилация на бикини може да съкрати душовете ви, да разшири гардероба ви и да ви даде усещане за свобода, знаейки, че не е необходимо да се притеснявате кога за последно сте се бръснали!

Лазерна епилация подмишници
Лазерна епилация ръце

Окосмяването в областта на долната част на ръката може да е проблем за някои хора. Повечето хора имат лек, пухкав растеж тук, който почти не се забелязва. Ако обаче имате гъст, тъмен израстък в тази област, може да почувствате, че искате да скриете ръцете си, в случай че някой забележи. Лазерът може да бъде в състояние да ви помогне да намалите това окосмяване. Това е чудесен начин да ви помогне да се чувствате по-комфортно, когато носите дрехи с къси ръкави или топове, особено през летните месеци. Ще имате чисто нов гардероб в рамките на няколко месеца. Няма да се чувствате необходимостта да криете ръцете си повече. Бръсненето може да доведе до зачервяване и възпаление на кожата ви с течение на времето. Лазерната епилация с течение на времето ще премахне необходимостта от редовно бръснене. Това ще

Лазерна епилация ръце

Frequently Asked Questions

Внимателно почистете третираната област с мека вода и сапун. Избягвайте да използвате гореща вода или да търкате областта. Не използвайте продукти като парфюми, лосиони и кремове, върху третираната област. Позволено е нанасянето на лосион или крем за успокояване и овлажняване на третирания участък.

При младите тийнейджъри хормоните бушуват и бързо се променят, един от основните странични ефекти е бързото окосмяване. Тъй като тези хормонални промени оказват влияние върху растежа на косата, най-ефективното време за започване на лазерна епилация е след навършване на 18 години. Резултатите са по-дълготрайни, когато премине този период.

Сеансите се провеждат през 6 до 12 седмици за тялото и през 4 до 7 седмици за лицето.

След лазерна епилация третираните косми обикновено падат в рамките на една-две седмици. Това се дължи на факта, че лазерната енергия уврежда космените фоликули, което ги спира да произвеждат нови косми.

Има няколко ситуации, при които лазерната епилация може да не е подходяща. Бременност: По принцип не се препоръчва да се подлагате на лазерна епилация по време на бременност, тъй като има промени в различни хормони и товаможе да повлияе резултатите от процедурата. Активни кожни инфекции: Ако имате активна кожна инфекция в областта, която ще се третира, лазерната епилация може да не е подходяща. Важно е да изчакате пълното отшумяване на инфекцията, преди да се подложите на лечение. По-тъмни тонове на кожата: Лазерната епилация обикновено е по-малко ефективна при по-тъмни тонове на кожата, тъй като лазерът се привлича от пигмента (меланин) в космите. Може да е по-трудно да се постигнат задоволителни резултати при по-тъмна кожа. Руси, сиви или бели косми: Лазерната епилация е най-ефективна при по-тъмни и по-груби косми. Възможно е да не е ефективен при премахването на по-светли или по-фини косми. Някои лекарства могат да окажат влияние на чувствителността към лазера.

Лазерната епилация е медицинска процедура, при която с помощта на лазер се унищожават космените фоликули в определена област на тялото. Лазерът излъчва сноп силно концентрирана светлина, която се абсорбира от пигмента (меланин) в косъма. Енергията от лазера се превръща в топлина, която уврежда космения фоликул и му пречи да произвежда нови косми.

При повечето хора обезкосмяването продължава няколко месеца, а може да продължи и година. Но лазерната епилация не гарантира трайно премахване на космите. Когато косъма израсне отново, той обикновено е по-фин и с по-светъл цвят. Може да се нуждаете от поддържащи лазерни процедури за дългосрочно намаляване на окосмяването.

Лазерната епилация може да бъде неприятна, но обикновено не се смята за болезнена. Повечето хора описват усещането като подобно на щракване на ластик кожата. Някои хора могат да изпитват по-голям дискомфорт от други, а степента на дискомфорт може да зависи и от третираната област. Например третирането на зони с по-дебела кожа, като краката или гърба, може да е по-малко чувствително от третирането на зони с по-тънка кожа, като горната устна или линията на бикините.

Фотоепилацията и лазерната епилация са сходни процедури, при които се използва светлинна енергия, за да се унищожат космените фоликули и да се предотврати растежът на нови косми. Въпреки това между тях има някои основни разлики. Дължина на вълната: Лазерната епилация използва светлина с една-единствена дължина на вълната, докато фотоепилацията използва набор от дължини на вълните. Това прави фотоепилацията по-малко прецизна, но също така ѝ позволява да третира по-широк спектър от типове коса и кожа. Генериране на топлина: Лазерната епилация генерира повече топлина, отколкото фотоепилацията, което може да я направи по-ефективна при унищожаването на космените фоликули. Това обаче може да я направи и по-неудобна за пациента и да увеличи риска от странични ефекти, като например дразнене на кожата или хиперпигментация. Време за лечение: Лазерната епилация обикновено е по-бърза от фотоепилацията, тъй като използва светлина с една дължина на вълната. Това я прави по-ефективна при унищожаването на космените фоликули и може да намали общото време за лечение.

В зависимост от това каква зона се обработва, процедурата може да е с продължителност от 10 мин до 1 час.

Избягвайте скубането, епилацията и електролизата: Тези методи за обезкосмяване премахват косъма от корена, което може да попречи на лазерната епилация. Най-добре е да избягвате тези методи поне шест седмици преди процедурата. Избягвайте излагането на слънце: Лазерът е насочен към пигмента в косъма, затова е важно да избягвате солариум или продължително излагане на слънце преди лечението. Това ще помогне да се намали рискът от странични ефекти, като дразнене на кожата или хиперпигментация. Бръснете областта: Важно е да избръснете областта, която ще бъде третирана, преди срещата. Това ще помогне на лазера да се насочи по-ефективно към космените фоликули.