Тунис

Тунис


Стените на могъщия римски амфитеатър в Ел Джем се извисяват над околния модерен град. Тази невероятно добре запазена римска реликва е голямата забележителност на Тунис, едно от най-популярните неща за еднодневни екскурзии от крайбрежните курорти и един от най-добрите примери за амфитеатрална архитектура, запазени в света. Монументалните размери на стените напомнят за някогашната мощ на Рим в Северна Африка. Все още можете да се разхождате по коридорите под арената, точно както са го правили гладиаторите. Или пък да се изкачите до най-горните етажи и да седнете, загледани в арената, представяйки си битките, които са се водили долу.

Карта на Тунис

Времето в Тунис


Ако търсите идеалното място за бягство на плажа, то остров Джерба отговаря на всички изисквания. Островният град Хумт Сук е главната забележителност на плажа, а старата част на града представлява плетеница от избелели къщи. Пазаруването в Houmt Souk е атракция само по себе си, с множество занаятчийски магазини за разглеждане и пазарене извън плажа. Но най-популярната забележителност на острова са пясъчните ивици край брега, които се намират извън града. Чисти и обрасли с финикови палми, плажовете са релаксиращо място за бягство от всичко, където се сънуват летни мечти.

Почивка в Тунис

Тунис през лятото

Тунис през лятото


Някога основен съперник на Рим, Картаген е градът на мореплавателите финикийци, останал завинаги в паметта на Пуническите войни. Атмосферните руини на този древен град сега се намират край морето сред предградията на Тунис, като предупреждение, че дори най-великите градове могат да бъдат превърнати в руини. Руините са обширни, но разпръснати, и ако сте имали късмета да посетите древни забележителности като Ефес в Турция или Волубилис в Мароко, които са добре запазени, Картаген може да ви се стори на пръв поглед доста недотам впечатляващ. Но тези останки, включени в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство, са изключително важни от историческа гледна точка и всеки турист, който се интересува от древното минало на Северна Африка, не бива да пропуска посещението си тук.

Тунис със самолет


Дори и нелюбителите на музеите няма как да не се впечатлят от огромния набор от красиви мозайки, изложени в Бардо. Това е един от най-добрите музеи в Северна Африка, в който се съхранява една от най-важните колекции от мозайки в света, подредена по прекрасен начин. Тя е витрина на ослепителното и сложно изкуство на римската и византийската епоха, като експонатите са подбрани от всички големи археологически обекти в Тунис. Ако разполагате само с един ден в столицата на Тунис, този музей трябва да е на първо място в списъка ви със задачи.

Тунис със самолет
Тунис на море

Тунис на море


Невероятно симпатично и удивително фотогенично, Сиди Бу Саид е селце на върха на скала с дребни размери, което сякаш е паднало от платното на художник. Не е изненадващо, че художниците от десетилетия възхваляват това малко селце, което сега е престижно предградие на столицата Тунис. Белите улички, прозоречните рамки от ковано желязо и цветните сини врати са най-добрата архитектура на тунизийското село, а средиземноморският пейзаж е черешката на върха. Това е място, където можете да прекарате един мързелив следобед, да се потопите в спокойната атмосфера и може би да се отдадете на пазаруване на една от многото местни сергии за занаятчии и ръчно изработени изделия.

Тунис ол инклузив


Огромната Сахара в Тунис покрива голяма част от вътрешността на страната, а най-красивото кътче от пустинята е полето от пясъчни дюни, известно като Grand Erg Oriental. Тези поетично красиви дюни представляват сюрреалистичен и великолепен пейзаж от огромни вълни, оформени от постоянно променящите се пясъци на пустинята. За много посетители това е площадка за приключения, за каране на дюни и разходки с камили, но нищо не може да се сравни с простото удоволствие да седнеш на върха на някоя от тези гигантски пясъчни планини и да наблюдаваш залеза на слънцето над Сахара. Най-близкият център е пустинният град Дуз, откъдето могат да се организират екскурзии с камили, пешеходни преходи и 4WD, както и многодневни пътувания до дюните.

Тунис със самолет
Тунис Мистрал Травел


В Тунис не липсват римски руини, но Bulla Regia край Табарка е най-интересният и интригуващ обект в страната. Тук римските жители са се справяли със суровия летен климат, като находчиво са изграждали вилите си под земята, благодарение на което днес къщите в града са невероятно добре запазени. За любителите на историята това е уникална възможност да се разходят из истински римски къщи, чиито стени са все още непокътнати, а някои от обширните подови мозайки са все още на място. Това е един поглед към жилищния живот на древния свят, който често не се вижда.

Тунис Мистрал Травел

Frequently Asked Questions

Мистрал Травел предлага само частни екскурзии; групата е тази, с която решите да пътувате. Това означава, че ние планираме обиколката според вашите възможности и възможностите на вашата група. Нямаме предварително планирани екскурзии, към които можете да се присъедините и да пътувате с други авантюристи, които не познавате.

Да пътуваш сам в Тунис със сигурност може да бъде преживяване за цял живот. Тъй като се фокусираме върху частни обиколки по поръчка, всяка обиколка включва частен автомобил, професионален шофьор и компетентен лицензиран водач. Ако пътувате самостоятелно, ще трябва сами да поемете всички разходи за хотел, шофьор и водач. Въпреки че това може да увеличи индивидуалните ви разходи, ние сме обслужвали самостоятелни туристи в Тунис с голям успех. Ще се радваме на възможността да ви осигурим невероятно преживяване тук, в Тунис.

Тунис е чудесно място за деца. Има много приятни занимания за деца от всички възрасти. Нашите собствени деца обичат всичко, което има да се прави. Някои от примерите включват плажове, музеи, разходки с камили и разходки с четириколки, за да назовем само някои от тях. Нашите екскурзии могат да се персонализират и ние с удоволствие ще ви помогнем да планирате посещението на вашето семейство.

Отговорността за пътната застраховка е на пътуващия. В нашите организирани пътувания до Тунис медицинската застраховка е включена в пакета. Ако ще пътувате сами, то силно ви препоръчваме да закупите туристическа застраховка от компания, специализирана в този продукт, за да защитите инвестицията си в мечтаната ваканция.