Тунис лято 2022

Тунис лято 2022


Това е важна тунизийска забележителност в град Монастир, много живописна сграда, външно наподобяваща джамия, завършена с бял мрамор и каменни резби. Тук почива тялото на тунизийския политически деец, известния строител на независимостта Хабиб Бургиба. Забележителна е не само външната украса, но и вътрешността на мавзолея: например някои лични вещи на президента - бюро, стол и дрехи - се съхраняват в експозицията на намиращия се тук музей. А саркофагът, в който се съхранява тялото на покойника, е монтиран в специално помещение върху пиедестал.

Карта на Тунис

Времето в Тунис


Какво да видите в Тунис на остров Джерба? Тунизийският остров е известен с прочутата си забележителност - синагогата "Ел Грейб" в селището Рияд. Съществуват много версии за основаването на светинята: според една от тях свещениците, избягали от Йерусалим от робство, взели камък от Соломоновия храм и го поставили в основите на бъдещата синагога. Друга легенда разказва, че на хълма, където сега се издига синагогата, в една колиба живеело красиво момиче и някаква неизвестна сила пречела на жителите да се приближат до нея. Една нощ жилището ѝ се запалило и момичето било убито. Жителите разбрали, че момичето е светица, и построили синагога в нейна чест. Това не са всички легенди за произхода на синагогата и е трудно да се направи разлика между истина и измислица.

Тунис Джерба

Тунис лято 2022 почивка

Тунис лято 2022 почивка


Сиди Укба, 670 г., е една от малкото мюсюлмански джамии, в които се допускат привърженици на други вероизповедания. Днес тя е едно от най-големите светилища в Тунис, създадено в резултат на процес на непрекъснато строителство в продължение на няколко века. Като цяло всеки управляващ лидер е внасял нещо различно в изграждането на джамията. Днес голямото пространство на джамията включва голяма молитвена зала, огромен двор, постлан с мрамор, и голямо минаре. Украсата на джамията и околните пространства се характеризира с уникални методи на декоративна работа, различни от традиционната византийска техника.

Тунис лято 2022 със самолет


Маслиновата джамия, или ал-Зайтуна, е най-голямата джамия в столицата от античността. Според поверието на мястото, където сега се издига тази тунизийска забележителност, е растяло маслиново дърво, под което още първият проповедник на бъдещата джамия е извършил молитвения си обет. Смята се, че строежът е започнал през 698 г. и оттогава джамията е претърпяла много промени. Площта, която заема джамията, е около 5 хил. квадратни метра. През 1450 г. в сградата е основана и библиотека, която се намира в лявата част на двора. Като цяло дворът е единственото място в джамията, достъпно за хора от други вероизповедания.

Тунис лято 2022 със самолет
Тунис лято 2022 на море

Тунис лято 2022 на море


В медината на Сус на един хълм се издига крепостта Рибат от 859 г. Тя е с квадратна форма, със страна 38 метра, а здравите ѝ защитни стени с дебелина 4 метра са високи 12 метра. Рибат има доста сложна история: първоначално това е била византийска крепост, която по-късно е изравнена със земята. По-късно, през IX в., е издигната 77-метровата кула Халеф ал-Фат, която поради височината си е служила като фар. Едва през 1063 г. е построена самата цитадела, а стените ѝ са завършени през 1205 г. Днес можете да посетите археологическия музей в крепостта, в който е изложена голяма колекция от артефакти.

Тунис лято 2022 ол инклузив


Монастир също има своя собствена крепост - Рибат Хартем от 767 г., и тя също не е получила окончателния си вид. Първоначално тя заема площ от едва около 33 кв.м, но с течение на времето се разраства и укрепва, а през XIX в. площта ѝ вече е около 4200 кв.м. Рибат има 3 нива, има много проходи и вити стълбища. Навремето Рибат е бил религиозен център и място за поклонение, а отбранителна роля е играл само няколко пъти. Днес във вътрешността на крепостта можете да посетите музея на ислямското изкуство.

Тунис лято 2022 със самолет
Тунис лято 2022 Мистрал Травел


На върха на нос Бон, на около 100 км от Тунис, високо се извисява крепостта Келибия - най-старата крепост, основана през III в. пр. Картагенците са първите, които построяват крепостта. Днес тя е най-голямото оцеляло укрепление в страната. В основата на крепостта има големи камъни, положени от картагенците, а горната част представлява зидария от естествен камък. В двора могат да се видят останки от малка джамия и византийска крепост, а в северния край на крепостта има възстановен параклис.

Тунис лято 2022 Мистрал Травел

Frequently Asked Questions

Мистрал Травел предлага само частни екскурзии; групата е тази, с която решите да пътувате. Това означава, че ние планираме обиколката според вашите възможности и възможностите на вашата група. Нямаме предварително планирани екскурзии, към които можете да се присъедините и да пътувате с други авантюристи, които не познавате.

Да пътуваш сам в Тунис със сигурност може да бъде преживяване за цял живот. Тъй като се фокусираме върху частни обиколки по поръчка, всяка обиколка включва частен автомобил, професионален шофьор и компетентен лицензиран водач. Ако пътувате самостоятелно, ще трябва сами да поемете всички разходи за хотел, шофьор и водач. Въпреки че това може да увеличи индивидуалните ви разходи, ние сме обслужвали самостоятелни туристи в Тунис с голям успех. Ще се радваме на възможността да ви осигурим невероятно преживяване тук, в Тунис.

Тунис е чудесно място за деца. Има много приятни занимания за деца от всички възрасти. Нашите собствени деца обичат всичко, което има да се прави. Някои от примерите включват плажове, музеи, разходки с камили и разходки с четириколки, за да назовем само някои от тях. Нашите екскурзии могат да се персонализират и ние с удоволствие ще ви помогнем да планирате посещението на вашето семейство.

Отговорността за пътната застраховка е на пътуващия. В нашите организирани пътувания до Тунис медицинската застраховка е включена в пакета. Ако ще пътувате сами, то силно ви препоръчваме да закупите туристическа застраховка от компания, специализирана в този продукт, за да защитите инвестицията си в мечтаната ваканция.