Испания

Испания


Част от магията на Коста дел Сол се състои в това, че макар и да разполагате с изобилие от земни удоволствия - слънце, море и пясък, сте на няколко минути от Малага, един от културните центрове на Андалусия. Може би ще ви е необходим повече от един ден, за да разгледате всичко тук. За да се запознаете с историята, не търсете нищо друго освен Алкасаба - мавританска крепост-дворец със строги външни стени, които крият величествена и спокойна горна част. Пикасо е роден в Малага, така че има два музея за този известен син, а също така трябва да отидете в Музея на автомобилите и модата, който привлича вниманието на тълпата и в който един до друг са представени ослепителна мода от 20-ти век и класически автомобили. Този незабравим музей в града, в който е роден Пикасо, предоставя солиден преглед на великия майстор и неговото творчество, макар че, изненадващо, той се реализира едва през 2003 г. след повече от 50 години планиране. Повече от 200-те творби в колекцията са дарени и предоставени на музея от Кристин Руис-Пикасо (съпруга на Пол, най-големия син на Пикасо) и Бернар Руис-Пикасо (внук на Пикасо) и каталогизират бляскавата кариера на художника с няколко забележителни пропуски (липсват "синият" и "розовият" период).

Времето в Коста Дорада

Карта на Испания


В този град във вътрешността на страната ще направите някои от най-вълнуващите си снимки в живота. Ронда се намира на върха на ескарп, чиито голи скални стени са изключително стръмни. Всичко това допринася за гледки като епичния мост Puente Nuevo от XVIII в., който пресича дефилето El Tajo. Конструкцията на моста се спуска на 120 метра надолу към дъното на дефилето. След като влезете вътре, непременно разгледайте "Ла Сиудад" - най-старата част на града със средновековни църкви и дворци, както и Алминар де Сан Себастиан - оцелялото минаре от мавританската джамия в града. Ронда се намира на 740 м надморска височина, а върховете наоколо са още по-високи. Това осигурява подходящ микроклимат за отглеждане на вино, така че ако търсите вдъхновение за еднодневна екскурзия, помислете за пътуване до Serrania de Ronda D.O. Само около Ронда има 17 винарни, а дегустацията на вино в Андалусия винаги е специална. Това е така, защото вината се сервират с тапас като сирене манчего и хамон иберико за червените вина Crianza и Tinto Joven и с морски дарове като чипиронес (малки калмари) за белите вина Crianza и Blanca Joven. Вдъхновяваща е и планинската природа, която се намира на ръба на биосферните резервати Сиера де лас Ниевес и Грасалема.

Испания Коста дел Сол

екскурзии Испания

екскурзии Испания


Можете да хванете този кабинков лифт до увеселителния парк Tivoli World на около 20 минути южно от Малага. По време на 15-минутното пътуване ще се изкачите до върха на планината Калахоро. Гледките по маршрута са едни от най-вдъхновяващите на Коста дел Сол, а на върха има живописна площадка, която показва какво можете да видите. В ясни дни се виждат Гибралтар, планините Сиера Невада и бреговете на Африка. В билета е включена и демонстрация на соколарство, а през летните вечери на това възвишение може да се наблюдават звезди. Когато си купите билет, ще имате възможност да си вземете еднопосочен пропуск и сами да се спуснете по планината по пешеходни пътеки. Централните пазари, като тази възхитителна сграда от желязо и стъкло в Малага, са неразделна част от ежедневието в Испания и са предпочитани от мнозина пред супермаркетите за ежедневно пазаруване на хранителни продукти. Изящният витраж над входа създава усещането за място за поклонение, а за любителите на храната това не е далеч от истината. Не е необходимо да сте гурме, за да се възхитите на препълнените с пресни продукти сергии, особено на тези с морски дарове и маслини. А ако ви се дояде, можете да си вземете студена бира и тапа в някое от заведенията в края на пазара. Атаразанас е мястото, където се е намирала мавританската корабостроителница на Малага, а Пуерта Назари е последната от седемте оригинални подковообразни арки на този комплекс, датиращи от XIV век.

хотели Испания


Изненадващо малко хора стигат до този вълшебен пейзаж в планините северно от Малага. Ел Торкал е район с карстови пейзажи, който няма равен на себе си в Испания по своята неземна красота. Паркирайте в посетителския център и оттам можете да изберете три различни маршрута, най-дългият от които се вие през планинския пейзаж в продължение на три часа. Някои от гледките ще ви накарат да се замислите - от каменните колони и кули до долините, които приличат на стадиони за гиганти, с колосални тераси от ръбест варовик, по които иберийските козирози се катерят с лекота. На тази височина, 1200 метра, има и много растителност от твърда дървесина, с четири различни вида дъбови дървета. Тогава Алкасаба в Малага може да ви даде възможност да опитате. Входът е до римския театър, откъдето се изкачва криволичеща пътека сред буйна зеленина: пурпурни бугенвилии, високи палми, ароматни жасминови храсти и редици портокалови дървета. Обширно реставрираният дворец-крепост датира от мавританския период на XI в.; халифалските подковообразни арки, дворовете и бълбукащите фонтани напомнят за този влиятелен период от историята на Малага. Мечтателният Патио де ла Алберка особено напомня за Алхамбра.

хотели Испания
Испания 2022

Испания 2022


Ако се колебаете дали да посетите зоологическа градина, бъдете сигурни, че тази атракция е толкова етична, колкото и останалите. Bioparc Fuengirola се опитва да синтезира възможно най-близко естествената среда в четири различни региона на света: Екваториална Африка, Индо-Тихоокеански регион, Мадагаскар и Югоизточна Азия. Водата тук е в изобилие, докато преминавате през симулирана тропическа гора, богата на растителност. В този атракцион няма клетки, тъй като животните като хималайски тапири, суматрански тигри, хипопотами и орангутани са отделени от публиката чрез ровове или повдигнати пътеки. Подсиленото стъкло като специални прозорци за наблюдение също ще ви доближи до крокодилите и горилите. На фона на прашните предпланини в западния край на курорта Торемолинос е разположен спокоен градински комплекс при извора на естествени извори. Тези води подхранват фонтаните и декоративните реки в градината. По времето на маврите тук са се намирали мелниците за брашно на Торемолинос, задвижвани от водни колела. При откриването на тази атракция старата мелница и колелото са възстановени и можете да видите в действие изпитания процес на мелене на пшеница.В градините има 300 дървета и 400 храста, най-забележителният от които е 50-метровият норфолкски бор, обграден от фонтан в центъра на малък лабиринт.

Испания забележителности


Ето едно парче от мавританското наследство - Alcazaba de Antequera с интересна история за разказване: Тази крепост датира от 1000 г., но е разширена през 1300 г., за да осигури медина, малък ограден район, за различните мюсюлмани, които са били прогонени от останалата част на Испания по време на християнското завладяване през 1200 г. Вземете аудиогид, който ще ви разкаже за стените и кулите на този голям комплекс. Ще забележите, че главната кула, Torre de Papabellotas, е увенчана със заострен купол; той е бил добавен през XVI в., след като градът се християнизира, за да побере камбаната на Антекера, която можете да видите и днес. Алкасаба е разположена на възвишение и от нея се открива прекрасна гледка към белосания град под нея. Едно от популярните места за срещи в Марбея е като кръстоска между ботаническа градина и площад. Едно нещо е сигурно - това е прекрасно място за престой. Погледнете например пейките - те са украсени с типичните андалуски "azulejos", ръчно изрисувани плочки с мотив, изобразяващ историята на курорта. Централният фонтан и гъстата и пищна тропическа растителност придават на градините необходимата свежест в горещите летни дни и не може да има по-добър ритуал от това да донесете чаша кафе и вестник на сянка, за да прекарате няколко минути, преди всичко да се разгори.

хотели Испания
Испания Екзотик Холидей


Сложната катедрала на Малага е започната през XVI в. на мястото на някогашната джамия. От джамията е оцелял само Патио де лос Наранхос - малък двор с ароматни портокалови дървета. Вътре приказният куполен таван се издига на 40 м във въздуха, а в огромния колонаден кораб се намира огромен хор от кедрово дърво. Проходите дават достъп до 15 параклиса с прекрасни масички от XVIII в. и произведения на религиозното изкуство. Заслужава си да направите обиколка с екскурзовод до покрива, за да се насладите на панорамна гледка към града. Изграждането на катедралата е грандиозен проект, който отнема около 200 години. Проектът е толкова скъп, че през 1782 г. е взето решение работата да бъде спряна. Едната от двете камбанарии е оставена недовършена, откъдето идва и добре познатият прякор на катедралата - La Manquita (Едноръката дама). Цената на билета включва ползване на аудиогид, както и вход за музея на религиозното изкуство и африканските артефакти Ars Málaga, който се намира в епископската къща срещу катедралата. Намиращият се до пристанището на Малага филиал на парижкия център Помпиду се помещава в ниска модерна сграда, увенчана от закачливия многоцветен куб на художника Даниел Бюрен. Провокиращите мисълта, добре подбрани основни изложби се сменят на годишна или двугодишна база, като се използват огромната колекция от съвременно изкуство на музея. Има и аудиовизуални инсталации, говорещи "глави" и временни изложби.

Испания Екзотик Холидей

Frequently Asked Questions

Най-добрите неща, които трябва да се направят в Коста Дорада, са:
Увеселители паркове Port Aventura Park, Ferrari Land. Старинният град Тарагона - категралата и амфитеаръра. В тази област се намират Барселона, Валенсия и Монсерат.

Playa de Burriana. Плажовете на Нерха са толкова добри, че ви препоръчахме три от тях, и когато ги посетите, ще разберете защо. ...
Playa El Salon.
Playa de la Cala Mijas.
Playa La Carihuela.
Playa Las Viborillas.

Плаж Cunit, Тарагона. 
Плаж Калафел, Тарагона. 
Плаж Кома-Руга, Тарагона. 
Залив Кала де Канядел, Тарагона. 
Плаж Алтафула, Тарагона. 
Плаж Platja de Tamarit, Тарагона. 
Плаж Platja de la Mora, Тарагона. 
Залив Cala de la Roca Plana, Тарагона.

Името на Коста дел Сол само по себе си е доклад за времето. Южното крайбрежие на Испания има впечатляващите 320 слънчеви дни в годината, така че е чудесна дестинация за целогодишно посещение. През лятото дневните температури не се отдалечават от 30-те години. През пролетта и есента пък можете да очаквате максимални температури между 18 и 22 градуса.

Коста Дорада се радва на средиземноморски климат с дълго горещо лято и сравнително кратка мека зима. Ако обичате да се наслаждавате на слънцето, най-доброто време за посещение на Коста Дорада е между юни и август. Най-горещият месец през годината е юли със среден дневен максимум от 31 С и среден минимум от 21 С.

Най-добрите неща, които трябва да се направят в Коста дел Сол, са:
Музей Пикасо Малага: билет и аудиогид
Беналмадена: Екскурзия с лодка за наблюдение на делфини
От Малага: целодневна екскурзия Caminito del Rey
От Коста дел Сол и Малага: Каминито дел Рей - обиколка с екскурзовод