Дубай

дубай


Дубай е перфектно балансиран със своите исторически и модерни забележителности. Това ви дава широка гама от възможности да се насладите на почивката си в Обединените арабски емирства. Там можете да се отпуснете сутрин на плажа Джумейра, да разгледате традиционните сукове за злато и подправки или да пазарувате неограничено в Дубай Мол според бюджета си. През нощта се насладете на впечатляващата гледка на върха - Бурдж Халифа, където прекрасната гледка към Арабския залив прави забавлението двойно по-голямо. Наред с тях обаче има и още фантастични неща за правене, като например Creek Abra или водно такси, сафари в пустинята Дубай, вечеря на круиз с дау и разходка с джет. Но в този блог ще обсъдим пет задължителни неща, които трябва да направите в Дубай като турист или местен жител, и които не бива да пропускате, когато разглеждате този златен град на Обединените арабски емирства. Без повече приказки, нека ги разгледаме.


Екскурзия "Сафари в пустинята" е бюджетна и изпълнена със забавления 6-часова екскурзия. Която предлага неограничена доза приключения, забавления, храна и възможности за снимане. Тъй като тук ще получите много възможности за преживяване само за 35 дирхама или 9 долара. Никога не бива да го пропускате, все пак тази обиколка се преживява в обширната открита арабска пустиня с вълнуващи пътувания, дюни, ATV велосипед, езда на камили, конна езда, фотография със сокол и пясъчен борд. Освен това, когато приключите с тези приключенски пътувания, ще имате на разположение съоръженията на бедуинския лагер, за да почувствате незабавно арабската среда. Където безалкохолни напитки, арабски чай и кафе задоволяват жаждата ви, а допълнителни вегетариански закуски задоволяват глада ви. Татуировките с хена и фотографирането на арабски костюми са безплатни за възхищение. Освен това в лагера се провеждат развлекателни шоута на живо, които предоставят върховно забавление на публиката. Не на последно място, вечерите на шведска маса с барбекю са с богато разнообразие от вегетариански и невегетариански ястия, в които са включени азиатска, арабска и европейска кухня.

Екскурзии до Дубай

Времето в Дубай

Карта на Дубай

дейра дубай


Екскурзията до Дубай за всеки посетител е непълна без разглеждането на най-високата сграда в света. Където гостите могат да се насладят на панорамна гледка към златния град на Обединените арабски емирства. Ако някой желае да се полюбува на впечатляващите гледки на този златен град наистина бързо, то той трябва да си купи билети за Бурдж Халифа, което води до отключване на истинско забавление за него. В Бурдж Халифа има още едно вълнуващо нещо, а именно най-бързият асансьор. Луксозните салони на At the Top придават кралска атмосфера, за да се насладите на абсолютно луксозната обстановка.

дейра дубай
екскурзия в дубай

екскурзия в дубай


След като се полюбувате на красотата на Арабската пустиня и Бурдж Халифа, вечерята на круиз с лодка "Доу Крийк" влиза в списъка на Топ 3. Заедно с луксозната вечеря на шведска маса гостите могат да се насладят на абсолютно луксозната обстановка на Dhow, вълшебна обиколка на забележителностите в продължение на 2 часа, да се насладят на освежаващи напитки за добре дошли, развлекателни шоута на живо и класическа музика, която звучи на фона на тях. Цената на този пакет обаче е икономична и е под 55 дирхама.

софия дубай полети


Ако някой желае да закупи първокласно висококачествено злато на разумни цени, може да дойде тук и да закупи златото. Те са известни с най-добрите традиционни базари в града. Разположен е на южния бряг на залива Дейра. Известни са с блестящите експозиции на гривни, колиета и са източник на приходи за повече от 300 търговци на дребно. Където този Златен сук се счита за един от най-добрите центрове за търговия със злато в света.

софия дубай полети
дубай мол
дубай мол


Планирането на плаж както през лятото, така и през зимата е едно от задължителните неща за всеки пътник, който пътува из която и да е част на горещия град. По същия начин Дубай е благословен с плажа Jumeirah Public Beach, който се намира до Burj Al Arab. Търсачите на слънце и любителите на водни занимания идват да се насладят на плажа. Освен това заедно с него плажът Джумейра е оборудван и със зони за пикник, барбекю и детска площадка. За да избегнете тълпите, всичко, което трябва да направите, е да дойдете по-рано и да опознаете природата в Арабския залив.

часa в дубай


Дубай е една от онези туристически дестинации в света, които притежават най-величествените забележителности, на които се възхищават хиляди туристи. С огромен брой невероятни места за посещение, на почиващите често им се налага да мислят два пъти откъде трябва да започнат пътуването си, за да разгледат красивите забележителности на този велик град. Въпреки това една от най-големите атракции и най-популярното занимание в Дубай е пустинното сафари, където посетителите могат да прекарат чудесно и да се насладят на неограничени развлекателни дейности. Можете да се насладите на социални и културни развлечения, пустинни спортове, фотография, езда на камили и много други. Пустинното сафари в Дубай дава вълнуващо и наелектризиращо преживяване на посетителите, където те могат да изследват красивия пустинен пейзаж и да отнесат у дома незабравими спомени.

часa в дубай

Frequently Asked Questions

Полетът от София до Дубай, който е с продължителност 5 часа, ще бъде прекаран комфортно на борда на самолета на авиокомпания flydubai, тъй като вашият комфорт и благополучие са наш основен приоритет при всеки полет през цялото време, което прекарвате на борда. Разстоянието от 4 627 км от София до Дубай не изглежда толкова далечно с flydubai.

В Дубай се спазва ислямската религия, но често се допуска известна снизходителност за възрастните немюсюлмани. Обърнете внимание на сезона, през който планирате да пътувате до Дубай, за да сте наясно с всички религиозни или културни забележки, които могат да повлияят на посещението ви.

Макар че пиенето на алкохол е строго забранено за мюсюлманите в Дубай, на пълнолетните немюсюлмани наистина е позволено да консумират алкохол на лицензирани места, като например хотели или частни домове, чиито собственици имат лиценз за продажба на алкохол. Докато посетителите на Дубай спазват местните обичаи и уважават гражданите на ОАЕ, те обикновено нямат никакви проблеми, докато пътуват в страната.

Времето в Дубай става по-хладно през октомври с наближаването на зимата, макар и все още със средни стойности от 23⁰C и 35⁰C.  През ноември Дубай постепенно захладнява. Дните са топли - около 25⁰C и със средни минимални температури от 19⁰C, докато температурата на морето е топла - 27⁰C. Едно от най-популярните времена през годината за посещение на Дубай, времето през декември е приятно топло. Средната температура на дните е 21⁰С, а най-ниската - около 16⁰С. 

Януари е едно от най-популярните времена за посещение на Дубай -  със средни температури между 14⁰C и 23⁰C. Дъждовете са по-вероятни през януари, но само в много малки количества. Подобно на януари, февруари е чудесно време за посещение на Дубай, тъй като вечерите са по-хладни, а горещината е поносима за повечето пътници. През март 8-те часа слънчево греене в Дубай са съпроводени с температури от около 23⁰С и повишена влажност.

Април и май е най-подходящо за посещение на Дубай за плажуване. Тогава температурите не са много високи и влажността на въздуха е ниска. Темпрературите позволяват да се прекара голяма част от деня на плажа. През април и май те достигат до 26-28 градуса. До края на май месец температурите могат да достигнат до 37 градуса.

През юли в Дубай става още по-горещо - често се срещат дни с температура 40⁰C и придвижването може да бъде непоносимо за повечето пътници. Климатът в Дубай продължава да се характеризира с екстремни горещини и влажност през август, като средните стойности са между 29⁰C и 41⁰C, а температурата на морето се колебае около 33⁰C. Септември е още един горещ месец в Дубай, като температурите леко се понижават до средни стойности от 26⁰C до 39⁰C. Морето все още е знойно 33⁰С и времето вероятно ще бъде твърде екстремно за повечето пътници. 

Да, Дубай все още е отворен и добре дошъл за посетители по време на месец Рамазан, но е важно да се отнасяте с уважение към това събитие и културните очаквания, свързани с него. Това означава, че не трябва да ядете, пиете или пушите на обществени места - но хотелските ресторанти обикновено не прилагат това правило. 

Можете да предположите, че повечето магазини и кафенета ще бъдат затворени през деня и ще отворят отново около 19,30 ч., когато спазващите Рамадан прекъсват поста си. Важно е също така да имате предвид, че някои ресторанти и барове може да са затворени или да имат различно работно време по време на Рамазана - за повече информация се обърнете към нашите експерти по пътувания в Дубай.

Тъй като ислямският календар се основава на лунния цикъл, датите на Рамазан се променят всяка година. Препоръчваме ви да проверите датите, преди да резервирате пътуването си.

Емиратският дирхам е официалната валута на ОАЕ, съкращавана официално като AED. Неофициалните съкращения включват Dh и Dhs. Дирхамът се дели на 100 фила.

1 емиратски дирхам е равен приблизително на 0,52 лв.
1 емиратски дирхам е равен приблизително на 0,27 евро.
1 емиратски дирхам е равен приблизително на 0,27 щатски долара.

Времето в Дубай е 4 часа напред от Гринуич. Дубай е 1 час напред от България.

Всъщност Дубай е един от най-безопасните за туристите градове в Близкия изток. По-строгите закони на града свеждат престъпността до минимум и много туристи се чувстват много по-сигурни в Дубай, отколкото в други части на света. Нивото на престъпност в Дубай е много по-ниско в сравнение с подобни държави в други региони на света.

Периодът от ноември до февруари се смята за най-подходящ за посещение на това емирство, тъй като температурите са приятни, а във въздуха витае оживление от редица събития и дейности - от Фестивала на пазаруването и храната в Дубай до Световната купа по футбол в Дубай. 

Средните температури през ноември са около 25°C, като най-високите са 30°C, а най-ниските - комфортните 19°C. Това означава, че ноември е отличен избор за тези, които искат да се насладят на слънчевите лъчи - разбира се, с надежден слънцезащитен крем под ръка. 

През февруари температурите се понижават още повече и са много приятни с максимални стойности от 24°C и минимални от 15°C, което прави Дубай популярна зимна слънчева дестинация. 

Април е топъл и влажен в Дубай с настъпването на лятото. Всеки ден има 10 часа слънчево греене, а средните температури варират между 22⁰C и 34⁰C с повишена влажност. 
През май в Дубай започва да става забележимо горещо - пътуващите могат да видят температури до 37⁰C. Юни е много горещ в Дубай с високи нива на влажност. Средните температури са от около 26⁰С до 38⁰С , докато температурата на морето обикновено е 30⁰С.